top of page

 Olga Vinyals Martori 

   Directora d'Artescena Social

 Noemí Rodríguez Cuadras 

   Directora d'Artescena Social

Direcció

   Artística

Actriu, especialista en teatre social i gestió cultural, coordina i dirigeix  tots el projectes que s'ha dut a terme com Artescena Social.

La trajectòria professional com actriu i directora es desenvolupa a Italià, en concret a Milà, seguint la Escola de Lecoq al Teatro Arsenale i l'Escola del Piccolo Teatro Paolo Grassi. Funda la companyia Ticvin Teatro Sociale.  Organitza i desenvolupa durant deu anys activitats artístiques i congressos sobre el teatre a les presons. Com actriu treballa durant deu anys amb les companyies professionals Il Buratto i Teatro D'Ellfo.

Torna en el 2000 a Catalunya, a Cardedeu on va néixer,  i funda l'Associació Artescena Social, crea amb Noemí Rodríguez, el projecte Cruïlla de Camins, tallers de teatre intergeneracionals i interculturals per a la cohesió social amb el suport de l’Ajuntament de Cardedeu. Com Artescena dirigeix diversos espectacles d’integració generacional i cultural: Sense Equipatge 2003, La Botiga dels Desitjos 2005, Els contes de l'avi llop 2007, Passa la vida 2009, Projecte Alba 2010, R-EXISTIR 2011. Els últims espectacles realitzats:  Jo sé què sóc  2014, gràcies al Projecte del Taller-Escola subvencionat pel Departament de Cultura de la Generalitat (que va obtindre el Premi al millor muntatge interdisciplinari en categoria no escolar de Catalunya),  Soroll de telers  2015 (espectacle del projecte  Teixidores : artístic, pedagògic i comunitari).

En el darrer any el projecte  CabaretArt , l’espectacle  Sexe! ...què en sabem? .

Coordina i dirigeix el projecte de teatre i circ al Casal de Joves La Fusteria i el projecte  Ekilibris  tallers de teatre i circ social adreçat a adolescents en risc d’exclusió social a Granollers, amb el suport de Regidoria de Serveis Socials, Joventut i Rocaumbert Fàbrica de les Arts. També ha dirigit i ha coordinat projectes audiovisuals: Cruïlla de camins, Les veus de la memòria , Veïns i Filant records (memòria oral del tèxtil a Cardedeu). Ha col·laborat com a especialista amb la Fundació Pere Tarrés, en cursos per la dinamització comunitària i el teatre social.

Formació professional:

Diplomada en Treball Social i Educadora Social.
Mim i Pantomima al Institut del Teatre de Barcelona.
Mim al Centre de Interpretació i Mim Contemporàni.
Experta en Mim i Expressió Corporal al Institut del Teatre de Barcelona.
Expressió Corporal amb Gisel Barret i Mantovani.
Estructura Corporal Patricia Estocoe.
Psicomotricitat amb Andree Lapierre i La Couturier.

 

Experiència Professional:
Educadora Social de l'Ajuntament de Barcelona
Psicomotricitat a Escoles Bresol de Barcelona.
Pallassa al grup d’animació La Colla Pessigolla. Actriu a curts cinematogràfics
Conductora de tallers a les Escoles de Cardedeu i Directora de Els Pastorets.

 

Co-direcció dels espectacles de la Associació Artescena Social i condueix amb Olga Vinyals Martori el projecte  Ekilibris  a Roca Umbert Fàbrica de les Arts i el Taller de Teatre i circ al Casal de Joves La Fusteria de Cardedeu.

bottom of page