top of page

El Projecte Mare es desenvoluparà com un work in progress que tindrà diferents etapes de treball i es configurarà en una trilogia amb tres temàtiques: crisis climàtica, guerres i migracions. Aquest projecte iniciat el 2020 amb la participació exclusiva dels joves es continuarà durant tot el 2021 amb la implicació del grup d’adults i gent gran que segueixin els tallers. El nostre itinerari de treball artístic s’anomena ARBOREA,  BELLUM i  ITINERE.

Arborea

Casa nostra s’està incendiant. Soc aquí per dir: casa nostra s’està incendiant. Segons l’IPCC, ens queden menys de dotze anys per poder resoldre els nostres errors. En aquest temps, s’han d’haver dut a terme uns canvis sense precedents en tots els àmbits de la societat...

 

Greta Thunberg - Discurs a Davos – 25 de gener de 2019

Bellum

La semilla de 1914 (Primera guerra mundial). Mi preciada idea es una solución para el problema social: para salvar a los 40 millones de habitantes del Reino Unido de una sangrienta guerra civil, nosotros, los estadistas colonizadores, debemos adquirir tierras para establecer a la población, proveer nuevos mercados para los bienes producidos en las fábricas i minas. El imperio es una cuestión de primera necesidad. Si quieren evitar la guerra civil, deben convertirse en imperialistas. Cecil Rhodes, 1895.

 

Rhodes se hizo millonario con los diamantes y usó la violencia para imponer sus idees supremacistas, siempre aderezadas de patriotismo y referencias a los planes divinos reservados para la raza blanca.

 

Una violencia indómita: El siglo XX europeo, de Julián Casanova. Editorial Crítica.

Itinere

L’exili s’ofega a mig camí,

sense deixar rastre de desenganys.

És un paradís sense aigua el nostre somni

i aquesta pastera és la nostra salvació.

 

Abdelghani El Molghy

Projecte

        Mare

bottom of page